Als de nieuwe computer een totaal ander platform heeft (Windows versus Mac), kunt u de procedure 'computer vervangen' niet gebruiken en kunt u bestanden niet met back-upsoftware van McAfee Online Backup op de nieuwe computer terugzetten.
U kunt bestanden alleen terugzetten door online aanmelding bij uw McAfee Online Backup-account en bestanden te selecteren. Zie voor meer informatie Al mijn bestanden terugzetten of downloaden via het internet.Hoewel het mogelijk is om bestanden online te downloaden die u wilt terugzetten van McAfee Online Backup naar een ander platform, wordt dit niet aanbevolen, tenzij u voldoende technische kennis hebt om dit te doen.
Als u een McAfee Online Backup-account hebt zonder onlinetoegang tot uw McAfee Online Backup-bestanden, moet u contact opnemen met de beheerder die de bestanden voor u terugzet.
Als de bestanden waarvan eerder een back-up is gemaakt, zijn teruggezet op de nieuwe computer, staan deze in precies dezelfde mappenstructuur als toen er oorspronkelijk een back-up van is gemaakt. Omdat de standaardmappenstructuur op het nieuwe platform volkomen anders is, moet u handmatig de teruggezette bestanden verplaatsen van de 'oorspronkelijke' mappen (die gemaakt zijn tijdens het terugzettingsproces) naar de mappen op de nieuwe computer waarin ze thuishoren.
Als u documentbestanden waarvan een back-up op een Windows is gemaakt, terugzet op een Mac, moet u de bestanden van de nieuwe map Mijn documenten verplaatsen naar de bestaande map Documents op de Mac.
Als u een back-up van documentbestanden van een Mac terugzet op een Windows-computer, verplaatst u de bestanden van de nieuwe map Documents naar de bestaande Windows-map Mijn documenten.
Nadat de herstelde bestanden veilig op de nieuwe computer staan, kunt u de oude computer verwijderen van uw account. Daarna kunt u met dezelfde verificatiegegevens de back-upsoftware van McAfee Online Backup installeren op de nieuwe computer, en van start gaan met een back-up maken van de nieuwe computer. Als uw account voldoende opslagruimte heeft en u nog geen back-up maakt van het maximum aantal computers, kunt u ook een back-up maken van de nieuwe computer nog voordat u de oude computer ervan verwijdert.