Het ruimtegebruik wordt na elke voltooide back-up gemeld aan de McAfee cloud. Daarom kan het ruimtegebruik verschillen tussen de back-upsoftware en wat u eventueel online ziet. Dit is normaal en zal worden gecorrigeerd zodra de back-up is voltooid.
De beheerder van uw McAfee Online Backup-account wijst opslagruimte toe voor iedere computer waarvan u een back-up maakt.
Een balk toont uw ruimtegebruik in de cloud van McAfee. De balk is in segmenten verdeeld.
Op Windows splitst de balk zich in tweeën als u een bepaalde drempel hebt voor totale ruimte en minder dan de helft gebruikt. Het linker gedeelte zoomt in, zodat het eenvoudiger is om de ruimte te zien die u gebruikt.
In Windows, wanneer de beschikbare ruimte minder is dan de drempelwaarden, verandert dit rechtergedeelte van grijs naar geel en uiteindelijk naar rood. Indien u uw ruimtelimiet overschrijdt, verschijnt de balk op alle tabbladen van het venster Instellingen, samen met een waarschuwing. U kunt dit oplossen door meer ruimte in het datacentrum te kopen of door bestanden uit te deselecteren om geback-upt te worden. Wanneer u bestanden uit de back-up verwijdert, tellen ze niet meer mee in uw opslagruimte.