Er zijn meerdere redenen waarom u de back-upsoftware van McAfee Online Backup zou willen verwijderen. Verwijdering van de back-upsoftware van McAfee Online Backup betekent niet dat uw McAfee Online Backup-account wordt gesloten.
Als u van plan bent de back-upsoftware van McAfee Online Backup weer te installeren en u hebt een niet-standaard coderingsoort gebruikt, de standaardinstellingen gewijzigd of een complexe regelset hebt voor automatische selectie van bestanden, dan moet u deze noteren voordat u begint met verwijdering. Daardoor wordt het eenvoudiger om uw instellingen aan te passen als u opnieuw installeert. U kunt ook Windows op ieder gewenst moment verwijderen. Het opslaan van uw instellingen neemt alleen de noodzaak weg om bestanden opnieuw te selecteren, back-upsets opnieuw te selecteren en aangepaste back-upsets opnieuw te maken. U zult nog steeds eventuele benodigde wijzigingen moeten aanbrengen in overige instellingen. Wanneer u herinstalleert op dezelfde computer waarop u uw instellingen heeft bewaard, dan wordt u automatisch gevraagd of u uw bewaarde instellingen wilt importeren.